به گزارش آستاننیوز، در این همایش که صبح امروز ۲۵ دیماه در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، استاد برجسته و پژوهشگر مطرح معاصر لبنانی آیت الله علی کورانی، حجت الاسلام والمسلمین مهدی مهدوی پور، نماینده مقام معظم رهبری در هندوستان و جمعی از استادان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه حضور داشتند.
دکتر احد فرامرز قراملکی، رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در این همایش در سخنانی ضمن خیرمقدم به حاضران، به تحلیل فلسفی کار خیر در پرتو سیره نظری و عملی اهل بیت(ع) پرداخت و گفت: عمل خیر شعار نمیخواهد یار پای کار میخواهد و عمل خیر به ظاهر ساده و در واقع دشوار است.
ضرورت ترجیح منافع جمعی بر فردی
دکتر احد فرامرز قراملکی، ابراز کرد: انسان ها به لحاظ روانشناسی با غریزه حب نفس آفریده شدهاند و منافع خود را در اولویت قرار میدهند، اگر نفس خود را مهار نکنیم نسبت به دیگران بی تفاوت و منافع دیگران را به نفع خودمان مصادره خواهیم کرد و دیگران را ابزار منافع خود قرار میدهیم.
وی ادادمه داد: پایداری زندگی اجتماعی با ترجیح منافع جمعی بر منافع فردی محقق می شود و این مهم عمل خیر را دشوار می کند.
قراملکی با طرح این سوال که آیا ارتباطات ما با خدا صرفا فردی است و مناجات ما با خدا در پاسخ دادن به نیاز دیگری است، افزود: نیکوکارانی که شاکله خود را بر پایه امور خیر شکل دادند عمل خیر را قوام جامعه دانستند و راه های گشوده شدن نعمات الهی و تقرب به خدا، انجام کار خیر و رسیدگی به محرومان است.
مرتضی رجوعی، رئیس دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) نیز در این همایش ضمن خیر مقدم به حاضران و تسلیت شهادت امام هادی(ع)، به نمایندگی از سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی به ماموریت ویژه این سازمان و فعالیت هایی که در جهت خدمت رسانی عمومی به زائران و مجاوران و به ویژه محرومان انجام میشود اشاره کرد.
رجوعی به معرفی اقدامات برخی از موسسات علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در حوزه خدمات اجتماعی و توجه به محرومان پرداخت و عنوان کرد: آستان قدس رضوی، فعالیتها و اقدامات بزرگی را با استفاده از ظرفیتها و مشارکتهای مردمی و خیرین در حوزه خدمترسانی به مردم انجام داده است و به ویژه در دوره جدید اهتمام ویژهای به رسیدگی زائران و مجاوران و محرومین شده است.
وی ماموریت اصلی آستان قدس رضوی را تبیین و ترویج آموزههای قرآن و معارف اهل بیت عصمت (ع)، اثر گذاری زیارت و ترویج وقف و نذر، برشمرد و گفت: موسسات و نهادهای مختلف میتوانند در حوزههای مختلفی همچون کمک به توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی حاشیه شهر مشهد،همکاریهای مشترکی با مجموعه آستان قدس رضوی داشته باشند.
رجوعی خاطر نشان کرد: در همین راستا دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) با مطالعات میدانی عمیق به منظور توانمندسازی مردم حاشیه شهر همکاری های ارزندهای با شهرداری مشهد و بسیج داشته و در همین راستا دورههای آموزشی توانمندسازی و کارگاه های مختلفی را در حاشیه شهر برگزار کرده است.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع)، همچنین ترویج سنت حسنه ازدواج و تشکیل خانواده و توانمندسازی اندیشسه ای جوانان که مرکز بانوان و موسسه جوانان به این امر مهم اشتغال دارند، توسعه فعالیت های قر آنی با برگزاری دورههای آموزشی در مهدالرضاها و توسعه فعالیتهای علمی و آموزشی ویژه محرومین و نیازمندان را از دیگر برنامه های آستان قدس رضوی در حوزه خدمات اجتماعی برشمرد.
وی در ادامه، بهرهگیری از رسانه برای ترویج معارف اهل بیت(ع)، ارائه محصولات فرهنگی و استفاده از ظرفیت های مردمی در مناسبت های خاص همچون ایام دهه پایانی ماه صفر و... و توسعه فضاهای زیر ساختی را از دیگر فعالیت های در حال انجام این مجموعه دانست.
نیکوکاری باید تبدیل به فرهنگ شود
نماینده مقام معظم رهبری نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود که به تبیین موضوع نقش پروژههای خیریه در ترویج مذاهب اهل بیت(ع)، پرداخت.
حجتالاسلام و المسلمین مهدی مهدیپور، با بیان اینکه نیکوکاری باید تبدیل به فرهنگ شود، گفت: نیکوکاری و احساس مسئولیت نسبت به درد و رنج دیگران نشانه مسلمانی است و تبلیغ دین باید همراه با خدمات اجتماعی باشد، اگر تبلیغ دین بدون خدمات اجتماعی ارائه شود تاثیرش اندک است.
وی، تصریح کرد: درهندوستان نیز مذاهب مختلفی حضورشان در عرصه اقتصاد و خدمات بسیار گسترده است و در آیین سیک ها رسیدگی به محرومان بسیار قابل توجه است.
نماینده مقام معظم رهبری در هندوستان ادامه داد: خیریه ها باید در کنار مساجد باشند و آستان قدس رضوی باید خدمات خیریه خود را در خارج از ایران توسعه دهد، همه شیعیان باید از آثار این آستان مقدس و شعاع تاثیرگذاری در اقصی نقاط کشور بهرهمند شوند.
۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۷
کد خبر: ۹۵۶۴۰۷
همایش علمی «نیکوکاری؛ از اندیشهپردازی تا کارسازی» با محوریت رونمایی از کتاب استاد «عیسی اشکنانی» خیر و نیکوکار کویتی با موضوع نیکوکاری به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی که توسط بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، منتشر شده است، برگزار شد.
زمان مطالعه: ۳ دقیقه
نظر شما